PROTEST !!!

21 05 2008

PROTEST 
 

Til Britta Thomsen og Maria Carlshamre, FEMM, Comittee on Women’s Rights and Gender Equality 
 

SIO (exarbejdernes interesse organisation i Danmark) og netværket VIP LOUNGE, netværk for sexarbejdere og allierede, protesterer på det kraftigste mod jeres manipulerende og for kvinder, skadelige “Draft rapport” som I præsenterer for EU parlamentet. 

I kræver: 

1 – I kræver et forbud mod sexarbejde

2 – I begrunder jeres krav med en hel række helt uhyrlige påstande og mange udokumenterede udsagn fra tvivlsomme rapporter

3 –  I blander sexarbejde, vold mod og udnyttelse af kvinder, menneskehandel, fattigdom og helbredstilstande hos udvalgte udsatte grupper sammen i et forsøg for at argumentere for jeres krav – kriminalisering af købesex/sexarbejde.

4 – I påstår at sexarbejde er vold mod kvinder.

5 – I påstår at sexarbejde i sig selv er årsag til udnyttelsen af, diskrimination af og vold mod kvinder.

6 – I påstår mange ting om sexarbejdets årsager og virkninger, som vi, samlet set, anser for at være fremført alene for effektens skyld, og desuden begrundet i jeres særpræget opfattelse af sxarbejde.

7 – I tager mange vigtige forhold om migranters rettigheder, undertrykkelse af kvinder, vold mod kvinde globalt set, fattigdom, manglende uddannelse og arbejde, social arv og andet som mange kvinder lever med generelt i vores verden og bruger det som begrundelse for at forbyde sexarbejde/ krminalisere købesex.

8 – Jeres krav vil forværre forholdene hvor de i forvejen er svære, tvinge kvinder under jorden og yderligere stigmatisere en stor gruppe sexarbejdere og desuden klart tilgodese div. grådige bagmænd og skruppelløse menneskehandlere. 

Vi har valgt at kommentere overordnet på jeres påstande og krav, og ikke enkeltvis.

Dog er vi, især med henblik på jeres krav om kriminalisering af sexarbejde, nødt til at kommentere konkret på jeres påstand om at det svenske sexkøbsforbud har haft positiv effekt på  “sex-trafficking” og sexarbejdet i Sverige. 

Fantastisk påstand eftersom den svenske regering først den 24 april 2008 har besluttet at lave en evaluering af sexkøbslovens virkning, og som derfor ikke eksisterer endnu.

En evaluering som vi er stærkt skeptiske overfor eftersom at udredningen skal baseres på at sexkøbsloven bevares. 

Al handel med mennesker er utvivlsomt helt og aldeles uacceptabelt, og bør imødegåes på det kraftigeste globalt set.

Udnyttelse af migrant arbejdskraft, underbetalte håndværkere, underbetalte avisbude, underbetalte lanbrugsarbejdere, slavelignende forhold fra au-pair piger, udnyttelse af migrante kvinder i sexarbejde og alle andre uacceptable forhold, tager vi ligeledes uforbeholdent afstand fra. 

Vi vil bede om dokumentation for div. påstande i denne DRAFT rapport , og tvivler på disse rapporters relevans såvel som videnskabelige redelighed.  

Intet om os – uden os!

Europæiske sexarbejdere har allerede udarbejdet både en glimrende deklaration og et godt manifest – og hvis man ønsker at forholde sig til hvad sexarbejdere selv mener er vigtigt, så opfordrer vi til at læse omtalte dokumenter her: 

http://www.sexworkeurope.org/site/images/PDFs/dec_brussels2005.pdf 

http://www.sexworkeurope.org/site/images/PDFs/manbrussels2005.pdf 
 
 

SIO ( sexarbejderes interesseorganisation) og VIP LOUNGE – netværk af og for sexarbejdere og allierede

www.s-i-o.dk + http://viplounge.sexpornhost.com/ 
 

 

Vi har uddybet vores syn på rapporten  – se vedhæftning!

 

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: